Varför

Efter beskedet jag fick är det svårt att leva på normalt.. Har väldigt svårt att glädjas av graviditeten just nu faktiskt, jag vet att det är samma barn som ligger där inne, samma barn som innan jag fick detta besked, men grejen är att nu är jag så jävla rädd .. Hur ska jag våga knyta an till henne när jag vet att chansen finns att hon kan försvinna.. Ärligtalat ingen människa på jorden ska behöva gå igenom detta som jag går igenom just nu! Men som tröst så vet jag att jag är inte den enda som gått igenom detta och jag är inte den enda som kommer gå igenom detta .. Jag ska försöka ta mig själv i kragen , rycka upp mig & tro på att vi klarar det här, jag ska försöka njuta av den sista tiden som gravid försöka släppa allt runt om kring & ta en dag i taget , för just nu går det inte att kolla framåt .. Får fokusera på det som är just nu & det är att lilla Skrutten faktiskt mår bra i magen ! Jag ska försöka vara stark , stark för din skull! För om inte jag är stark , vem ska då vara stark åt mig?


Mitt fina barn

I won't ever give up
Of something that's so strong
cuz, we made it all this way


Hjärtebarn

Den 10de april får jag åka till Göteborg där läkarna ska göra ett nytt ultraljud och kolla lilla elwiras hjärta, får stanna där i några dagar & sen sätter dom igång förlossningen , förmodligen får jag & Elwira ett dygn med varandra innan dom börjar operera henne.. Det är en 3stegs operation och hon kommer alltså få ett enkammar hjärta, hon kommer aldrig kunna leva som ett normalt barn eftersom hon alltid kommer ha både syrefattig&syreriktblod i kroppen vilket kommer innebära att hon kommer bli tröttare och inte orka samma saker som andra barn. Även fast det känns som hela min värld har gått under så tror jag på att hon kommer fixa detta , kärleken övervinner allt & vi ska vinna denna kamp!
Är otroligt tacksam över att sjukvården tog detta på allvar!
Och utan forskning hade dom aldrig kommit fram till den vård vi har idag! Efter detta kommer jag garanterat stödja hjärt&lung fonden, för dom har gett min dotter en chans, en chans att leva ! <3


Du får aldrig ge upp

Besked jag fick idag gjorde fruktansvärt jävla ont... Känns som en jävla mardröm , men min älskade dotter du måste klara det här! Du måste kämpa & aldrig ge upp! Jag älskar dig !! Snälla du måste klara det här, vi klarar det tillsammans <3


Vecka 37

Fick veta säkert nu att det är en flicka, hon vägde 2900g så hon växer som hon ska!


Ont

Helt plötsligt känns det som om tiden står still..


Tisdag

Har fortfarande sammandragningar och molande värk i rygg & mage .. Hur länge ska detta hålla på innan något händer?! Tålamodet börjar nå mot sitt slut dagarna går extremt sakta & det känns verkligen som det är en evighet kvar tills jag kommer få hålla i min lilla bebis! 28 dagar kvar till bf.. 28 dagar! Hur ska jag stå ut ?! Orkar verkligen inte vänta mer! & frågar är ju ifall jag ska behöva ha ont i 28 dagar till eller ifall mitt lilla hjärta vill ut tidigare , idag ska jag iallafall på tillväxt ultraljud för att se så lillen växt som den ska , så idag får jag veta på ett ungefär vad min lilla guldklimp väger! :) <3


Pain

Fjärde dagen jag ligger med förvärkar.. Kom ut nu lilla bebis !


Det närmar sig!


Ensam stark

Trots allt är jag så glad att saker är som dom är , glad att vissa faktiskt försvann ur mitt liv, glad att jag står här idag utan idioter vid min sida, snart har jag mitt lilla barn här, som legat i min mage i snart 9månader , det kommer vara du&jag mot världen , du kommer få växa upp i en släkt där alla är helt underbara , är säker på att du kommer få ett underbart liv, trots att jag är ensamstående så vet jag att jag kommer klara det bra! Jag har min underbara familj som stöttar mig & hjälper mig genom allt ,
Vi kommer klara det fint, bara du & jag <3


Ajajaj!

Andra dagen nu jag ligger med värkar, jag hoppas verkligen det är något på g! Känns så tråkigt ifall jag ska ha det såhär fram tills det är dags på riktigt, men ingen idé att hoppas på något, risken är då stor att man blir besviken! Men hoppas hoppas hoppas att det är något på gång!


Besök

Då har man legat på förlossningen i en antal timmar, falskt alarm dock men uch vad ont jag hade! Fick 3 tabletter av en doktor som jag skulle ta, mådde dock fan inte bra utav dom, mådde illa som ett svin utav dom , blev svin trött också så sovit som en stock i flera timmar, men nu är jag vaken och ska kolla film med familjen , myspys fredag <3


Bm besök

Besöket hos barnmorskan gick bra! Sf-måttet låg på 33, mitt blodtryck var äntligen bra också.. Har haft sjukt lågt blodtryck genom hela graviditeten och nu var det perfekt! Blodvärdet var dock lite sämre.. Måste bli bättre på att ta järntabletterna!!!! Lillens hjärtljud låg på 130-140 så det var bra, och fixerad var grodan också' pratade om förlossningen idag, hon skrev en sammanfattning av hur jag vill ha den, vill väl egentligen inte ha den på nåt speciellt sätt eftersom det är första gången jag gör detta så vet jag inte vad som är bäst & så, man får ta det som det kommer, känns faktiskt bäst så!
Kollar några avsnitt unga mödrar men nu ska jag sova, är skit trött ! Godnatt på er!


Trött



Gick upp vid 7 så känner mig riktigt jävla trött men men .. Har man tider o passa så har man! Ska nämligen till barnmorskan idag , stick i fingret vägas mätas lyssna på lillens hjärta , ja det vanliga.. Hoppas allt är som det ska :)





Rykten skapas av hatare , sprids av avundsjuka och accepteras av idioter!


Grey's

Onsdag vilket innebär grey's anatomy! Skulle dock sitta fint med choklad! Men får klara mig utan ..

Bebiiis kom ut nu!


Vad nu?

Jag sov till halv 12 idag, halv 12?! Minns inte när det hände senast!! Har inte heller behövt gått upp och kissat inatt .. Helt sjukt ! Sovit som en stock inatt!! Riktigt skönt måste jag säga! Idag blir det att ligga hemma och ta det lugnt, har lite ont i magen faktiskt.. Gör ont som mens värk typ.. Börjar verkligen tro att det kan vara något på gång faktiskt men det är det säkert inte, så ingen idé att gå och vänta..


Tisdag

Har sammandragningar & dom gör ont.. Kan det vara något på gång må tro?!

Kollar top model nu sen blir det nog sova faktiskt !


Irriterad!

Blir så trött på dig, du tror verkligen att allt kretsar runt dig! På fullaste allvar tror du själv jag ödslar min tid på dig ? Bara för att du måste lägga ner all din tid på att hålla koll på vad jag gör & snacka en massa skit om mig så betyder det inte att jag gör desamma, du är så extremt ointressant för mig & jag bryr mig faktiskt inte ett skit om dig & ditt patetiska liv! Ta dina lögner & anklagelser och tryck upp någonstans istället! Du vet förmodligen att jag menar dig så ta åt dig !


Packningslista

I väskan jag har packat finns följande :

Till bebis - 3 bodysar , 3 par byxor 2 par strumpor , 2 mössor , en napp en snuttefilt , overall , blöjor våtservetter , ligger säkert något mer i bebis väskan men kommer inte på något mer just nu!


Till mig - 2 stora t-shirtar 2 par mjukisbyxor 2 amningsbhar 5 par trosor 3par linnen, 3 par strumpor , duschtvål schampo balsam deodorant bindor hårborste, tandborste och tandkräm ska ner också , bor 5 minuter från sjukhuset så är något glömt åker min mamma hem och hämtar :)


På g ?

Nu är bb-väskan färdig packad , det enda som fattas är tandborste & tandkräm men det läggs i innan jag åker upp, kändes så sjukt att packa ner små bebis kläder och sånt, kändes verkligen overkligt! Har liksom fortfarande inte förstått att jag ska ha barn , tror det blir mer verkligt när man ligger där på förlossningen! 35 dagar kvar till beräknad förlossning men är nästan säker på att jag kommet gå innan , dom flesta tror att det blir inom 3 veckor ,
26 27 28 mars har dom flesta gissat på men vissa har också gissat på 1 2 3 4 5 6 7 april , min moster tror att jag kommer gå 12 - 13 april , men bara vänta och se! Alla i min släkt är födda förtidigt, och i vecka 34 var jag öppen 2cm och vecka 35 var jag öppen 3 cm så får se fall det är något på g, har börjat fått rätt smärtsamma sammandragningar & magen har sjunkit en hel del, kanske kan det vara något på g ?


Vecka 36!

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)


37 dagar kvar

Blir en sväng med Matilda till Tuna park, ska hämta ut startpaketet från Apoteket och kolla lite , blir nog att köpa lite godis också! Ska bli skönt att komma ut och göra någonting, känt mig så nere dom senaste dagarna, men det är ju normalt att känna sig ledsen sur arg och irriterad nu i slutet av graviditeten, den eviga längtan efter att få hålla i det lilla livet gör mig tokig' vill bara få ut min lilla bebis! Men snart är hjärtat här, bara att stå ut den sista tiden!




Ord kan bryta någon i en miljon bitar men de kan också sätta ihop en igen


Thats life

"Ja, jag har gjort misstag, livet kom inte med instruktioner"


.

Cause When It Gets Dark And When It Gets Cold We Hold Each Other Till We See The Sunlight

So If You Just Hold My Hand, Baby, I Promise That I'll Do All I Can
Things Will Get Better If You Just Hold My Hand


Fredag

Var på läkarundersökning igår & kollade livmodertappen igen, den var fortfarande förkortad men hon sa åt mig att jag kunde sluta med bricanylen för vill bebis komma nu så får hon göra det, ska på ultraljud den 27 för att kolla hur stor hon är! Blev av med tandställningen helt igår, känns så jävla skönt!
Idag blir det att ta det lugnt, vill gå på bio egentligen men jag har så svårt att sitta still eftersom magen är i vägen + att jag kissar 10 gånger i minuten haha så det blir nog ingen bio för mig, kanske bäst så!


Because of you
I find it hard to trust not only me, but everyone around me'


Fri

Blir att sova nu, ska upp skit tidigt imorgon men det är de värt eftersom jag sk till tandregleringen och ta bort tandställningen , sen är jag helt jävla fri från tandställningen! Äntligen! Efter mycket plågande så är det fan klart! Trots all smärta osv så har det vart värt det faktiskt ! Ingenting jag skulle göra om men är glad att jag tackade ja till det.

Jag ger inte upp förns du ber mig'


Onsdag

Legat hemma idag , kollat tv & druckit massvis med vatten ! Har sån jävla äcklig halsbränna.. Det är hemskt! Är skit sugen på glass också ! Få se fall mamma köper det till mig (a' ikväll blir det iaf att kolla grey's anatomy!


Vecka 35

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.


Glaad!

Idag tas ena delen av tandställningen bort och nästa på torsdag , är hur jäääävla glad som helst! Efter 2års plågande så försvinner den äntligen!


43 dagar kvar


?

"will u bring a better future than I had in the past"


Gårdagen

Igår var jag hos bm, bebis mår bra & växer som hon ska! Efter bm åkte jag och Ewa ner till stan , gick till skolan och var där en stund, efter tog vi bussen hem till mig, låg i sängen och pratade i flera timmar, vid halv 4 åkte Ewa & jag tog bussen mot stan igen, åkte till Torshälla , till mormor & morfar , åt mat & kollade tv, sen fick skjuts hem utav världens snällaste, vi satt och pratade fram till halv 10 sen åkte han, hoppade in i duschen & somnade runt 12, är så trött hela tiden .. Sover så fort jag får chansen! Börjar bli lite jobbigt men men ! Nu sitter jag barnvakt åt lillebror & lillasyster, vet inte alls vad som händer senare! Har sjukt mycket förverkar så blir nog att ta det lugnt!
Puss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2981570/images/2012/pic_193221814.jpg" class="image">


Sovtime

Har legat och slappat exakt hela dagen & ändå är jag dödstrött nu! Så blir att sova väldigt snart, dock känns det som om jag antingen äter eller sover.. Men jag har ju en anledning ! Det är riktigt jobbigt att bära runt på den enorma magen !
Det bästa jag vet just nu är min säng & typ vatten! Fyfan vad jag dricker vatten! Har en vattenflaska med överallt Haha!
Nej Godnatt


Bebisfix

Nu har allting äntligen börjar blivit klart! Spjälsäng uppmonterad, skötbordet hemkört & sånt!
Ska dock köpa spjälsängsskydd ! & något mjukt som lillen kan ligga på när hon ligger på skötbordet, den vita som ligger på skötbordet är ju mjuk och så men vill ha något över den :)
Men här slänger jag upp en bild så ni får se på ett ungefär hur det kommer se ut!


Kväll!

Sitter & kollar bb för att en viss person fick mig att titta haha ! Klarar knappt av att kolla på det , så patetiska människor såååå pinsamma haha!

För ungefär ett år sen begick jag ett enormt misstag & nu inser jag verkligen vilket dåligt val jag gjorde då! Men på något sätt känns det som om det kanske kommer lösa sig, bara vänta & se, det får ta den tid det tar , bara allt blir bra & blir som jag vill!


Tisdag

Åkte till familjerätten & fick skriva på papper sen blev det att åka hem! Orkade knappt stå upp, var en kamp att ens ta mig från bilen upp till FR , så blev att åka hem och lägga sig igen, legat och kollar flera avsnitt av unga mödrar & nu väntar jag på att låtsaspappa ska komma hem med Coca cola till mig! Är sjukt sugen på det! Han skulle hyra lite filmer också! Så blir att kolla film & sen kolla top model !
Puss


Trött

Efter att ha haft magsjuka och knappt ätit något på 2 dagar , har endas druckit några glas proviva, så känner jag mig helt förstörd! Orkar inte ens stå upp.. Hade helst bara legat i sängen hela dagen men nepp.. Ska till familjerätten och sen ska jag faktiskt försöka äta något på stan.. Känner att jag behöver få i mig något både för min skull & bebis skull!


34 - 6 veckor kvar - 49 dagar

Gick in i Vecka 34 idag så nu är den endast 6 veckor kvar, 49 dagar kvar till bf,

6 veckor kvar utav 40 veckor! Helt sjukt att tiden gått så snabbt!
49 dagar kvar utav 280 dagar ! Tiden har verkligen bara svept fram!


Huuu

Hade kalas igår eftersom jag fyllt år, fick pengar och sånt ! Mådde hur bra som helst igår kände mig inte alls konstig, somnade dock vid halv 11 typ, 20 över 12 vaknade jag av att jag mådde sjukt illa! Spytt som en tok hela natten/morgonen .. Har alltså fått magsjuka! Och magsjuka är fan en av dom jävligaste grejerna jag vet men att också då vara gravid i 8månader gjorde ju ingenting enklare! Fyfan vad dåligt jag mår!! Är vrål hungrig .. Har inte spytt sen imorse & jag hoppas det håller sig så !


Torsdag

Gick upp tidigt imorse, tog bussen till stan eftersom jag skulle till tandregleringen , fick bästa beskedet! I maj tar dom bort tandställningen! Är sjuuuuukt glad! Efter tandregleringen fick jag skynda till sjukhuset eftersom jag hade läkartid , livmodertappen är förkortad , rätt rejält, fick någon medicin utskriven som ska förminska sammandragningarna , ska på ny läkarundersökning om drygt 2 veckor igen och se ifall den har förkortats ännu mer, men hon sa att vissa kan gå med förkortad livmodertapp tiden ut men viss får förtidigt & jag skulle va beredd på att min lilla groda kommer tidigare en beräknat, dock gör det inte mej något , men 2-3 veckor till får hon bannemej stanna ! :)


RSS 2.0