Glad tjej!

Träffade Melina idag, vi kollade runt lite på stan, åt glass & gick till fk! Dom hade öppet idag men självklart gav tanten mig fel papper upptäckte jag när det var försent så nu måste jag ner dit igen ....
Tog bussen till torshälla , morfar hade precis börjat med maten när jag kom så fick mat nästan direkt, fläskfilé ! Gott!! Kollat lite tv & så, träffade en efterlängtad människa ! Vi promenerade runt och pratade, nästan ett år sen vi sågs , nästan ett år sen vi ens pratade med varandra så det var riktigt kul att ses igen !
Sover i Torshälla inatt iaf , lillebror ligger hemma med magsjuka så det känns bäst att stanna här!
Blir att sova nu, kommer somna skönt ikväll! Puss


Vecka 33


Tisdag

Träffade min moster idag , vi åkte & käkade och snackade lite skit ! Hon skjutsade mig till stan, gick till banken fixa bankdosa och så, gick till fk men dom hade någon jävla utbildnings dag så dom hade stängt.. Har också vart på familjerätten så nu är det mesta fixat! Träffade Melina en stund också , vi tog en fika och pratade lite! En bra dag idag iallafall! :)


Vecka 33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.


Måndag

Vart på föräldragruppen idag & det gick bra! Träffade Ellinor vilket var kul eftersom vi inte ses så ofta ! Vart hemma hos mormor & morfar , åt mat där och kollade tv, tog bussen till stan vid halv 9 , gick till mammas jobb och åkte med henne hem! Nu ligger jag i sängen & kollar tv, ska nog sova snart , är riktigt trött! Imorgon ska jag till banken och fixa bankdosa , ska till fk och sen blir det att träffa min fina moster!

Är så skönt att bli av med idioter som dig! Nu i efterhand förstår man bara hur trög man va! Är så tacksam över att jag slipper ha dig i mitt liv! Jag ser det verkligen inte som någon förlust , enbart som en vinst! :)


Söndag

Träffade Matilda en stund, vi tog en fika och pratade lite skit! Handlade nagellack och en ansiktsmask på hm köpte några äpplen & ett paket jordgubbar också haha! Nu sitter jag hemma och väntar på att maten ska bli klar :)


Patetiskt, jag skrattar fan bara åt dig! Så vidrig!


.

Är barnvakt åt mina kusiner & det är riktigt jobbigt! Dom är skit flamsiga och pratar heeela tiden & jag är trött och har ont så känner att jag blir mer & mer irriterad! Men det är bara att bita ihop och försöka ha tålamod!


58 dagar kvar, 58 jävla långa dagar kvar tills mitt hjärta är beräknat, jag längtar så sjukt mycket , mitt liv kommer bli så förändrat , fast självklart på ett bra sätt! Jag kommer verkligen göra allt för dig!


Älskad från första stund'


Min fina familj , jag älskar er!

Haft en super bra födelsedag! Dagen började med att mamma & lillebror kom in o sjöng för mig! Fick paket en ny dvd med hemma bio ljud grej , en morgonrock & ett nytt skal till mobilen ! Gick där efter upp och fixade mig, runt 12 åkte vi till morfar som bjöd på lunch oxfilé & potatisgratäng det var sjuukt gott! Vi åkte hem och då hade min låtsas pappa köpt tårta så åt prinsesstårta! Sen gick jag & mamma på bio , haft en ur mysig dag , visst känns det lite segt att man inte kan gå ut på krogen på sin 18års dag men men det är de värt! Blir firad av släkten nästa helg så får se vad jag får för grejer då!
Blir att sova nu , Godnatt!
Puss


Ordlös

look what you've done to me
l

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2981570/images/2012/pic_190970598.jpg" class="image">


MYNDIG

18 år , ÄNTLIIIGEEEN!!!!




mage vecka 32

image description

.



de kommer tider, då jag verkligen ångrar allt det där. Ångrar att allt blev förstört
det är jobbigt att tänka tillbaka på alla våra minnen,
jag ångrar ingenting av det som hände just då. hade inte velat uppleva de med någon annan.

Ibland saknar jag dig verkligen.


2 månader!

Idag är det prick 2 månader kvar till beräknad förlossning! 60 dagar! Åh vad jag längtar, vill att det ska bli april nu, vill ligga där på förlossningen! Fan varför måste tiden gå så segt?!
Imorgon fyller jag iallafall 18år! :)


All i can do it's try!


Travis mccoy'


My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note o-oh

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
So sing along to my stereo


Olycklig.

Vart barnvakt åt lillasyster idag så vi har bara legat och myst framför tvn idag!
Har haft förvärkar hela natten och hela dan i stort sätt , riktigt jobbigt faktiskt ! Men ska ju på undersökning nästa torsdag så får se vad som sägs då!

Lycka, vad är det egentligen? Hur vet man om man är lycklig eller olycklig ? Jag vet att jag kommer bli sjukt lycklig när mitt underbara barn kommer ! Men resten av alla saker då? Hur blir man lycklig enda från grunden ? Hur blir hela jag lycklig?


Happy!

Ligger i sängen & funderar på att sova! Skit trött! Fick upp 7 imorse & var barnvakt från 8-19 så är fan helt slut!

Känner mig faktiskt riktigt glad idag! Och jag hoppas det fortsätter så! :)

3 dagar kvar sen 18!
62 dagar kvar sen förhoppningsvis bebis!!! Hon får gärna komma någon vecka tidigare för börjar bli otålig på att vänta!!


.

Ligger i sängen , ska väl sova när som, måste upp skit tidigt bara för att jag ska till tandregleringen.... Orkar inte!!

Har världens äckligaste halsbränna, huuu :(

4 dagar kvar sen fyller jag18år!
63 dagar kvar till bf,
Snälla tid, gå liiiite snabbare !!!


Frågor & svar

Tänkte svara på lite frågor jag fått!

Är du nervös inför förlossningen och i såfall varför? Vilka ska vara med på förlossningen ? Hur vill du föda?

Japp, jag är nervös vilket jag tror dom flesta är! Varför jag är nervös.. Är väl nervös över hur ont det kommer göra, är rädd för att spricka och så, sen är jag rädd att barnet inte ska må bra eller att det ska bli komplikationer!
Min mamma ska vara med på förlossningen & Charlie ska vara med. Hur jag vill föda, jag vill föda vaginalt , vill ha ryggbedövning och lustgas.


32


Barnmorskan & vecka 32

Vart hos barnmorskan idag, allt såg bra ut, bebis hade fixerat sig nu också , pratade om mina förvärkar också, ska på undersökning nästa torsdag för att kolla livmodershalsen, ifall det ändrat sig eller något, fick också ta urinprov o kolla så det inte var uvi eftersom det kan påverka så man får förvärkar, men nästan alla i min släkt har fått förtidigt och det är tydligen ärftligt så barnmorskan sa att det finns en chans att det kan vara bebis på g! Gick in i vecka 32 idag så ifall plutten skulle komma nu så är det ingen större fara, blir några veckor på barnavdelning isf men självklart är det bättre att hon stannar inne några veckor till!


Trötter.

Ligger i sängen & ska väl försöka sova med tanke på att jag ska upp rätt tidigt, ska till barnmorskan, hoppas på att hon kan göra något åt sammandragningarna, bara jag inte blir inlagd eller nåt sånt så är jag glad !


Forgive, sounds good
Forget, I’m not sure I could


Tråk!

Ligger i soffan och tv & eftersom lillebror bestämt kanal så blev det ju självklart barnprogram .. Men men! Är sjukt sugen på äpplen & ananas ! Vill verkligen ha!!! Ska väl hoppa in i duschen snart tror jag & sen lägga mig och sova en stund, känner mig riktigt seg dock kan det ju bero på det tråkiga vädret!


Lördag

Idag har jag fan inte gjort ett skit! Vaknade runt 9 , låg kvar tills halv 10 efter det var jag verkligen tvungen att springa ner till toan eftersom när man är gravid har man jävligt svårt att hålla sig! Hade ingen lust att kissa på mig! Sen åt jag frukost & sen gick jag upp till sängen igen , och här har jag legat i stort sätt hela dagen, kollat lite avsnitt av unga mödrar & nåt avsnitt från en unge i minuten, älskar sånna program, synd bara att det finns så några såna serier.. :( kollade melodifestivalen också.. Haha fyfan Sverige ! Pinsamt värre!!! Hur i helvete kan man skicka en sån dålig låt vidare? Mirakel som den nu hette , det är fan ett "mirakel" att den gick vidare! Haha årets skämt! Nej skäms på er!! Nu ligger jag iallafall i sängen igen , bebis sparkar förfullt , Dock verkar det som om hon sparkar på nån nerv , det hugger till utav helvete på ett visst ställe i mellan åt, inte alls skönt! Har haft enormt många sammandragningar idag också, men som jag skrivit i något tidigare inlägg så ska jag ju till barnmorskan på måndag så ska prata med henne då! Fick dock brev hem igår om att föräldragruppen är inställd på måndag :( känns lite surt med tanke på att jag faktisk hade sätt fram imot det men men finns inget man kan göra åt det! Ska väl försöka sova nu så Godnatt på er!
Puss


Mat!

Ligger hemma hos Charlie & väntar på att maten ska bli klar, blir pomesfrites & kycklingbitar med beasås! Sen blir det att ta bussen till stan och åka med mamma hem,
Har ont i magen , sammandragningarna är riktigt jobbiga!! Ska till barnmorskan på måndag så ska prata med henne och se ifall hon kan göra något, orkar inte ha det så här fram till det är dags eftersom det gör så sjukt ont :(((


Bara för att'

7 dagar alltså en vecka kvar sen blir jag 18år, enda sen jag fyllde typ 13 så har jag längtat till den dag då jag skulle bli 18 , men nu känns det varken speciellt eller viktigt längre, i somras planerade jag & några till vår första krogen runda men så gick de med det ! Ser ut som en flodhäst nu istället haha! Om 66 dagar är det bf så förhoppningsvis har min plutt kommit ut då! Längtan är enorm iaf!!


31 (30+3)

Vecka 31, sammandragningarna får mig nästan att spy! & har "mens värk" känsla .. Magen har sjunkit en del också , hmm detta känns inte alls så bra egentligen, hon måste stanna inne några veckor till !!


Vagnen


Borta bra men hemma bäst!

Efter en natt hos mormor & morfar så har jag kommit hem, vart i Katrineholm sen imorse, morfar skulle opererats vid 11 men läkaren var upptagen i en annan operation så han fick komma in runt 3 , efter han kommit in till operationen gick jag mamma & mormor och åt , gick och kollade i lite affärer och sen en promenad tillbaka till sjukhuset. Nu sitter jag & mamma o kollar tv och dricker cola!
Puss


Nattinatti!

Ligger i sängen nu , ska väl försöka sova dock är det sjukt varmt ! Ligger & känner när mitt hjärta sparkar där inne, en underbar känsla , 69dagar kvar till bf, men plutten får gärna komma liiite tidigare! Längtar iallafall sjukt mycket tills den dagen kommer då jag ska åka till förlossningen och föda! Jag önskar tiden kunde gå lite fortare , just nu känns det fan som om tiden står still! :( men Godnatt på er :)

I hate you !


Alla hjärtans dag !

Idag är det alla hjärtansdag vilket jag tycker är jävligt överskattat.. Alla klagar på Facebook att dom är singlar osv , för det första så är ju inte alla hjärtans dag flick&pojkvännens dag, alla hjärtans dag är ju till för att visa att man uppskattar & tycker om varandra, och man behöver väl inte en flickvän eller pojkvän för att tycka om? Man tycker väl om sina vänner familj osv? Och varför behöver man en sån här dag? Varför inte visa att man tycker om & uppskattar varandra varje dag ? Enligt mig är detta en konstig överskattad dag!

Sover i Torshälla inatt hos mormor & morfar , sen imorgon bitti åker jag mamma mormor & morfar till Katrineholm !


vecka 31 - 9 veckor kvar

vecka 31


Kroppen:

Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.


Barnet:

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.¨



Smärta!

Vart i skolan idag vilket ledde till spring upp & ner för trappor .. Ligger hemma i sängen nu men sån värk i magen ! Får se ifall jag behöver åka upp till förlossningen ..
Gick in i vecka 31 idag så hon får faktiskt inte komma nu! Hon får stanna inne minst i 5 veckor till ! Jag hoppas det stannar såhär så jag slipper åka in!


Frågetecken .

Ligger i sängen och funderar .. Har typ 1000 frågor som bara snurrar runt där inne.

12 dagar kvar tills jag fyller & 71 dagar kvar till bf, önskar verkligen tiden kunde gå snabbare .. Vill inte vänta mer!!!

Imorgon ska jag iaf till skolan hade jag tänkt ! Väntar på att det där jävla studiebidraget ska komma sen ska jag ta mamma ledigt! Ska bli så otroligt jävla skönt att slippa skolan ett tag, just nu är det en plåga att gå dit! Men men bara några veckor till ! Nu ska jag ta & sova! Godnatt


Lördag

Kollat melodifestivalen , alla låtar var dåliga! Ur dåligt program ! Har en liten krabat i magen som försöker sparka av revbenen , vilket är mindre skönt! Nu blir det film med mamma & låtsas pappa!
Puss


.

Ibland blir jag så trött på allt , känns som all kraft bara tar slut! Sliter arslet av mig för att få allt bra, stressar runt för att allt ska bli klart .. Men ändå känns det som ingenting blir bra.. Just nu känns det som om fan ingenting är bra.. Är rädd för att bli en dålig mamma, är rädd att jag ska misslyckas , jag vet att det helt naturligt att känna såhär , jag längtar så enormt tills mitt underbara barn kommer men ändå så skrämmer det mig , är bara så jävla rädd att misslyckas.. Förlossningen skrämmer också så förbannat mycket! Känner mig så jävla ensam.. Men mitt i allt detta så vet jag att Allt kommer bli bra, jag kommer bli en bra mamma! Jag kommer lyckas! När jag känner dina sparkar det är då jag vet att jag aldrig kommer ge upp , när du kommer till världen kommer jag göra precis allt för dig! Jag kommer aldrig någonsin svika dig!


Vecka 30 (29+4)


2012

I år ska jag tatuera mig, mitt barns namn, blommor/något liknade på benet och en text någonstans , ska ta hål i tungan , ska bli blond men det bästa av allt är ju att jag ska bli mamma!! Detta år har typ bara börjat men jag vill att det roliga ska börja någon gång! Nu är det bara en evig jävla längtan! :(


Hej hopp!

Sitter i soffan och passar lillebror medans mamma är på utvecklingssamtal med lillasyster :)

Förra veckan beställde jag en vagn , den har kommit nu, så nu ska den plockas ihop och prov köras ! :)


Mys

Sitter i soffan med lillebror och kollar barnprogram! Charlie var här en stund också , nu sitter jag och lillebror och väntar på att dom andra ska komma hem med mat!

Är så sjukt sugen på chokladbollar, inte sånna man gör själv utan köper, dom smakar sjukt annorlunda! Gott som fan! Känner också suget efter gröna äpplen, det är något jag fan är beroende av!! Så jäääävla gott!!!!


Snabba på !

16 dagar kvar tills jag fyller 18år
75 dagar kvar tills bf, vill bara att tiden ska gå snabbare!!

Idag ligger jag hemma med lillebror som fått vattkoppor , så vi har lite myspys!
Puss


Sanning

Alla begår misstag men kom ihåg att erkänna dina egna innan du börjar påpeka andras'


.

Sitter i soffan & väntar på att top model Sverige ska börja, funderar på att äta något också!

Så trött på dig, så trött på ditt beteende.. Snälla väx upp


Sjuk eller graviditeten?

Vet inte vad som är felet.. Började igår med att jag mådde sjukt illa och kallsvettades, trodde jag skulle få magsjuka , men det släppte.. Dock hade jag ont i magen .. Senare fick jag världens sammandragningar och fick förvärkar igen.. Men det släppte också , började må lite illa igen vilket jag gjorde resten av kvällen, nu vaknar jag, ont i magen mår illa och är så äckligt jävla trött.. Känner mig jätte konstig.. Håller jag på bli sjuk eller är det graviditeten som spökar.. Nåt är det iallafall och dåligt mår jag! Uch på detta!!!


30


Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet:
 Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Måndag

Hejhopp!

Vaknade runt 9 imorse av att mamma ringde och frågade ifall jag kunde passa lillebror eftersom han är sjuk. Så det blev att kliva upp Och fixa ordning sig & äta frulle! Charlie och Adde drog runt 12, så satt själv ett tag och kolla tv, tog 20 över 2 bussen från Torshälla , sprang in på Hemköp och köpte choklad och sen mot tågstationen där jag blev upp hämtad! Sen dess har jag & lillebror legat och myst i soffan ätit choklad druckit cola & tittat barnprogram , nu väntar jag på att lillasyster och min låtsas pappa ska komma hem så vi kan få lite mat! Dock mår jag illa och har ont i magen men hoppas att det beror på att jag är så hungrig !
Gick in i vecka 30 idag , på något sätt då känns det som en milstolpe, bara 10 veckor kvar nu! Jag hoppas tiden rullar på , jag längtar så enormt :( i Helgen beställde jag en barnvagn också, skulle ju fått en vagn av moster men det blev ändrade planer! Köpte en röd Berlin, den hade fått bra i ett test såg jag i en tidning så hoppas det var ett bra köp! Den kommer iallafall i veckan :)
Nej nu ska jag vara lite social mot brorsan !
Puss


Kaalllllt!!

Vart hos mormor & morfar , vi käkade pizza där , sen åkte vi till maxi och handlade, köpte lite godis hehe ;) kollat melodifestivalen men typ alla låtar sög!
Det är iallafall förbannat kallt ute idag så ska bli så skönt att krypa ner under täcket sen!
Puss


.


lördag !

Godmorgon!

dagen började väl sådär.. är på sjukt dåligt humör efter som jag inte har ett jävla skit att ha på mig!! trött på att gå runt med tights hela tiden.. vill kunna ha jeans igen! uch på detta! idag blir det iallafall att åka till mormor och morfar och hälsa på & sen vet jag inte riktigt vad som händer.. få se ifall dagen har något att erbjuda!
igår kom iallafall papper hem och föräldrautbildningen , den drar igång den 20 feb , ska bli kul att komma iväg på det faktiskt !

79 dagar kvar till bf!
20 dagar kvar tills jag fyller :)

Kläder

Måste bara lägga upp bild på kläderna jag köpte idag, men den randiga koftan och den vita mössan fick jag idag utav min mormor som hon har stickat , hon är så snäll!


Huvudvärk till Max !

Varmt och skönt ute .. Hmm nej! Blir att krypa ner under täcket snart & försöka sova! Har sjukt ont i huvet och mår illa så blir att avsluta denna dag så fort som möjligt! Godnatt på er


Kärlek!

Nyponsoppa = kärlek!!


15 till 29

Vecka 15 & 29 , vilken skillnad!!


Den eviga längtan!

Äntligen börjar tiden gå lite snabbare! Snart ska spjälsäng monteras upp , skötbordet ska ställas på plats , och alla små grejer ska fixas ! Börjar äntligen se slutet på denna eviga längtan , köpte faktiskt det första paketet blöjor idag! Läst lite om förlossningar och om jag ska vara ärlig så längtar jag verkligen till förlossningen! Är livrädd för den men vill ändå vara där nu nu nu!! Men trots den eviga längtan så är det skönt att den är ett tag kvar för vill fixa klart allt så att allting är perfekt tills mitt mirakel kommer! 82 dagar kvar till bf men hon kan gärna få komma liite lite tidigare! Åh jag längtar så enormt mycket efter den dag du kommer! Jag kommer göra allt för att du ska få det bäst! Jag kommer göra precis allt för dig! <3


RSS 2.0