gravidmage!!



var bara tvungen att ladda upp för man ser skillnad faktiskt , ååh äntligen börjar det synas lite ;D

15 september

blir så jävla trött på människor som ska lägga sig i och bry sig om andras liv , dumt att sköta sitt eget ?! men ska inte lägga ner energi på att vara sur. Hur som helst så sover ewa här inatt igen, det är ju myyspyys'


graviditeten rullar på, är inne i vecka 10 (9+3) nu , det går rätt segt men men..








Grattis! Nu kallas embryot foster, vilket betyder "avkomma". Fostret är nu ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja.

De inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu fullt formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår. Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du också kunna se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag och du kan kanske känna livmodern ovanför blygdbenets mittpunkt.

OBS: Forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.




vecka 9

bebiiis

RSS 2.0