vecka 17





myys

städar rummet nu, ska börja sortera vad som ska med när jag flyttar ut :) sen blir det bio med min underbara mamma och lillasyster myyspyys'



letar grejer

fick en länk till en skit bra sida där dom säljer barnvagnar och en massa mer saker! alla barnvagnar kostade typ 3000kr det är skit billigt :) hittade en massa fina men blev lite smått kär i denna :)






kollat efter spjälsäng också , hittade denna, tycker den var fin faktiskt, rätt billig :)


hihi




Favoriterna! :D


vilken skillnad!



vecka 9 & vecka 15


vecka 15 (14+0)





Vecka 15

Barnet:Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår



Mamman:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.


seeeegt

blev att stanna hemma idag, mår inte alls bra.. vet inte om det beror på graviditeten eller om jag håller på att bli sjuk' mår iallafall skit..

känns som magen har stannat i växten.. just nu tycker jag ingenting händer.. allt går så jävla segt .. veckorna går hur segt som helst... vill bara att tiden ska gå mycket snabbare!! jag längtar efter  min bebis :(


väntan är lång

mamma längtar efter dej <3


Mamma längtar efter dej ♥

happ

jag är sämst på att uppdatera..

denna helg har vart riktigt jävla dålig.. ifredags stod jag 20 minuter i spöregnet och väntade på en buss vilket ledde till att jag frös ihjäl.. i lördags blev min mobil stulen.. jag undrar starkt vad denna dag har att erbjuda?!


imorgon går jag in i vecka 14, nu börjar det faktiskt synas att jag är gravid!! :)
förra fredan var jag hos barnmorskan och fick göra ultraljud så nu har jag äntligen sett min lilla bebis, jag längtar efter den så!! jag tror faktiskt det är en pojke , men man vet aldrig :) folk frågar mig vad jag hoppas på att det är och det spelar faktiskt ingen roll bara den lille mår bra och är frisk så blir jag nöjd.



Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


längtar efter dig!!

förlåt för dålig uppdatering!!

gjorde ultraljud i fredags, det var en där inne i magen men gud vad den sparkade och var livlig! det var underbart att se ! jag längtar efter dig massor!!!


RSS 2.0