plugg..

Pluggat som en tok! Nu blire att fixa sig lite och åka ner till stan en snabbis, handla lite saker sen hem & vänta på att klockan ska bli 21.00 eftersom Grey's anatomy börjar då =)♥

snart 2 år utan dig, Min andra halva' Jag saknar dig så

Har du sagt "jag älskar dig" ? Har du sagt "Du betyder allt för mig" ?
Det är viktigt att berätta för dem du älskar hur mycket du älskar dem medan de kan höra dig.







Vecka 20





Kroppen: 

Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.



fostret:
 Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.




 


förändring!

Nu har jag äntligen klippt av mig håret, och börjat resan mot att bli blond igen, men tänker inte blondera det o skit.. igår hos hårfrissan så avfärga hon håret, håret blev en fin brun/röd/orange ton, sen gjorde hon slingor, och jag kommer fortsätta slinga håret tills det blir blond, det kommer att ta upp till ett år, men hellre lång väntetid en sönder blonderat hår!

Ledig imorgon & får pengar så blir nog att åka till stan och köpa lite smink och kläder! måste köpa lite julklappar också :)


första advent

sovit i torshälla inatt, sov hos mormor o morfar vilket var jävligt skönt! skönt att komma hem ifrån!

min lilla prinsessa rör sig massor där inne nu, en underbar känsla!! börjar funderat en hel del på förlossningen nu, ska till barnmorskan den 22 december o då ska vi göra upp en förlossningsplan

denna dag är hel sjuk! imorse - 10 plus grader & det regnar OCH det är första advent! vart fan är snön?!

   vecka 19 ♥

robert pattinson

efter en förbannat seg vecka så är det äntligen helg! dock blev det inte mycket till sovmorgon idag, lillebror kom upp o väckte mig .. igår var jag på breaking dawn, den var riktigt bra tycker jag! Robert pattinson måste nog vara en av dom snyggaste i världen!




24 nov

Vart i skolan idag, slutade klockan ett, gick runt med matilda fram till två , sen mötte jag ellinor vid tåget, vi åkte till tuna park o handla lite, fikade och pratade! har inte träffat henne på  4år, även fast det gått så lång tid sen vi sågs så kändes det som vi träffades igår vilket var jävligt skönt! följde med henne till tåget o sen tog jag bussen hem. ska snart hoppa in i duschen , ska tvätta håret med diskmedel, läste att det drar ut hårfärgen.. var hos hårfrisören o frågade lite idag om hur mycket det kommer kosta att färga mitt hår o klippa av skiten! det skulle gå på runt 1400 men ska kolla runt lite mer!

Ellinor hade köpt jätte fina kläder till min ängel, så nu har jag ännu mer kläder som ligger o väntar på att bli använda!! Jag längtar så enormt efter dig! jag vill verkligen ha dig hos mig nu men du måste ju bli färdig utvecklad! men jag hoppas att dom månaderna som är kvar går fort! ♥


en månad kvar till julafton!



23 nov

haft nationella prov idag, det gick väl sådär..  sitter hemma nu o väntar på att mammsen ska komma hem så hon kan laga lite mat! är vrål hungrig!



21 veckor kvar sen är du här! jag längtar så otroligt! ♥



22 november

Nu ska det bli en förändring! Har fixat så mamma o jag min lärare och rektor ska träffas , göra upp en plan för hur allt blir efter jag var hemma ett år med min lilla prinsessa, ska också plugga som en galning nu o göra klart allt jag ligger efter med!  ska också klippa av mig håret & färga det, Ibland behövs det en stor förändring, förändring är bra!
sitter hemma nu & väntar på att familjen skall komma hem, ska passa mina underbara syskon och laga lite mat! nu blir det att slänga på ett avsnitt av unga mödrar! bye bye♥



gick in i vecka 19 idag entligt den nya beräkningen, 21 veckor kvar sen är hon äntligen här!

kroppen:

Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

fostret:

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


tränings tips:

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt


måndag 21 nov

Imorse kom jag äntligen upp vilket jag inte har lyckats gjort sen förr förra veckan, tog mig till skolan och då är det INGA LEKTIONER!!!  så enormt jävla irriterande,

´

min lilla bebis sparkar förfullt, längtar bara mer & mer efter dig! ♥


Vecka 18

ligger i sängen & väntar på att grey's anatomy ska börja, funderar på att fixa ihop något gott o äta!

känner sparkarna mer & mer tydligt & jag längtar bara mer för varje dag som går, längtar efter att få hålla dig & ge dig all min kärlek ♥





15 november


Dom senaste dagarna har mitt hjärta sparkat rejält där inne! känslan är obeskrivlig!


Eftersom det antagligen var en tjej så har jag börjat funderat på namn , Melissa, Elvira & molly är dom namn jag kommit på =)














Ultraljudet!



ultraljudet gick bra! blev dock bakåt flyttad en vecka så gick från vecka 18 till 17.. så beräknad förlossning blev 23 april istället för 15 april, kändes lite tråkigt men men, Allt såg bra ut, den växte som den skulle och hjärtat slog förfullt! Eftersom den lilla hade svårt o ligga still blev det lite svårt att se könet men det såg ut som att det var en flicka sa barnmorskan, dock tyckte hon att jag skulle avstå från att köpa klänningar och så ifall det skulle vara en pojke! Men nu förstår man att det är på riktigt, det är verkligen någon som ligger i min mage och sparkar!

Du är älskad från första stund'♥


vecka 18

vecka 18


Kroppen : Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret :  Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.



Torsdag

åker från eskilstuna idag & är borta tills söndag, ska faktiskt bli skönt att åka iväg!



så här känner jag mig upp ifrån.. kan knappt se fötterna längre haha


RSS 2.0